Van ondergrondse vakschool naar een modern en duurzaam bedrijfsgebouw
Upgrading gebouwengroep Relim te Landgraaf
Projectmanagement, directievoering en bouwkundig toezicht.
C’magne te Heerlen
Stichting Relim
2000 m2
€ 1.000.000,--
Juni 2015
Vola | architecture | concept | art te Sittard

 

Vanaf de jaren ‘50 van de vorige eeuw was de ondergrondse vakschool van de staatsmijn Wilhelmina (onder aan de Wilhelminaberg) een begrip in de regio. Nu is het de thuisbasis van het werkleerbedrijf Relim (voorheen d’r Stjiel).

Relim helpt mensen met psychische of psychiatrische beperkingen en een grote afstand tot de arbeidsmarkt hun dromen en ambities te realiseren.

Eind 2013 was dit markante gebouw toe aan een grondige renovatie. Met steun van de Provincie Limburg en de gemeente Landgraaf heeft stichting Relim de uitdaging opgepakt om het verleden en de toekomst voor dit gebouw nog beter met elkaar in overeenstemming te brengen. Het gebouw is nu moderner, energiezuiniger en duurzamer. Er is een stukje historie weer teruggebracht in het gebouw, met als pronkstuk de mobiele paneelwand tussen de kantine/ vergaderruimte die is voorzien van levensgrote foto’s uit het mijnverleden.

Er is 18 maanden lang hard gewerkt om het gebouw opnieuw klaar te maken voor hun doelstelling: toekomstperspectief bieden aan medewerkers door werken en ontwikkeling.