Ambitieus duurzaam project
Nieuwbouw Multifunctioneel centrum “Op Expeditie” te Venlo.
Project-, proces- en bouwmanagement, directievoering en bouwtoezicht.
Kerobei te Venlo.
OBS “de ontdekking”, basisschool “Natuurlijk”, Spring Kinderopvang “Robinson”, wijkcentrum ’t V.A.C.
4750 m2
€ 12.000.000,-
Juli 2013
Atelier PRO te Den Haag

De Vossener is een woonwijk uit de jaren ’70 in het stadsdeel Blerick in de gemeente Venlo. In deze wijk is MFC “Op Expeditie” gerealiseerd. Met het MFC heeft de gemeente en de partners een impuls aan de wijk gegeven, en zo een nieuw hart van de wijk gecreëerd. De navolgende thema’s zijn belangrijk; multifunctionaliteit, het kind staat centraal, duurzaam bouwen en betrokkenheid met omwonenden.

Het multifunctionele centrum “Op Expeditie” is cradle to cradle gerealiseerd. Materialen zijn zo ontworpen/toegepast dat zij na gebruik op een hoogwaardige manier kunnen worden hergebruikt, in een nieuw materiaal.

Er zijn geavanceerde installaties opgenomen met als onderlegger Frisse scholen, klasse B; de toepassing van warmtepompen, een energiedak, led-verlichting en een toegangssysteem dat geheel is gekoppeld op de installaties in het gebouw maakt het gebouw duurzaam.

Door de diversiteit van gebruikers, het gezamenlijk gebruik van ruimten, één hoofdentree en de ligging van het gebouw in het hart van de wijk, vroeg dit project veel en intensief overleg. De tijdsdruk, klaar zijn vóór de zomervakantie met een bouwtijd van 14 maanden incl. het inpassen van de infrawerkzaamheden, vroeg om een strakke planning en proactief ingrijpen van de directievoerder en toezichthouder bij te verwachten problemen.

In een sfeervolle en rijke omgeving krijgen kinderen de ruimte om te groeien.